Η γκαλερί ΄΄ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ΄΄ Ιδρύθηκε από τη Βίκυ Παπατζίκου το 2006 στη Βέροια και στεγάστηκε σε ιδιόκτητο ισόγειο χώρο στη διεύθυνση Αγ, Αντωνίου 26.  Αν και γνωρίζαμε, τη δυσκολία να καθιερωθεί μία αίθουσα σύγχρονης τέχνης σε μια πόλη της περιφέρειας όπου το κοινό σχεδόν στην πλειοψηφία του ήταν ανυποψίαστο, παρακάμψαμε τα εμπόδια και αποφύγαμε τις εύκολες πρακτικές.  Δείξαμε συνέπεια και εξωστρέφεια. Για εμάς είναι αυτονόητο ότι πρέπει να προηγείται συστηματική έρευνα και ευσυνείδητη προσπάθεια, για το καλό της τέχνης.

 • Η πρώτη έκθεση που διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε  τον Δεκέμβριο του 2006 με συμμετέχοντες καλλιτέχνες τους: Μανόλη Γιανναδάκη, Γιώργο Κατσάγγελο, Velizar Kristic, Κωστή Τριανταφύλλου,  Γιώργο Τσακίρη, είναι μία ιστορική πλέον για τον χώρο μας έκθεση.  Αποτέλεσε αφετηρία σημαντικών συνεργασιών σε βάθος χρόνου  και σηματοδότησε την έναρξη μιας συνεχούς και γόνιμης παρουσίασης έργων τέχνης στην πόλη της Βέροιας αλλά και εκτός αυτής.

 • Θεσμό για το χώρο μας, αποτέλεσε η έκθεση ΄΄ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΜΑ΄΄ 2006-1016 που διοργανώναμε για 10 χρόνια ανελλιπώς, το μήνα Δεκέμβριο με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών.  Δημιουργήσαμε  την δυνατότητα σε μία ανοιχτή εορταστική έκθεση να συνυπάρξουν χωρίς διαχωριστικές γραμμές  στον ίδιο χώρο έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νεότερων, όπως επίσης και ανθρώπων της τέχνης της πόλης.

 • Τον Απρίλιο του 2010 φιλοξενήσαμε στον χώρο της γκαλερί μέρος της 2ης photo-Biennale, «META-THESIS III»

 • Τον Αύγουστο του 2010 οργανώσαμε την ‘’1η Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης’’ στα 1450μ. υψόμετρο και συγκεκριμένα στο Σέλι-Βέρμιο

 • Ιδιαίτερης αξίας για εμάς είναι η συμμετοχή μας στην ART-ATHINA από το 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 /  2019 αλλά και στην ART-ATHINA VIRTUAL 2020 / 2021 και ART-ATHINA POP UP
 • Το 2017 ο πολυχώρος «PAPATZIKOY / ektos xarti» έρχεται να προστεθεί στις δυναμική της γκαλερί. Ένας καινούργιος ιδιόκτητος χώρος, βιομηχανικού σχεδιασμού, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 43, μετατρέπεται από την οικογένεια σε χώρο πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εκεί, στον ημιώροφο, δημιουργείται το μικρό καφέ-bar ‘’ektos xarti’’ από τον Αντώνη Παπατζίκο που είναι ο υπεύθυνος του χώρου. Ο νέος χώρος φιλοξενεί εναλλακτικά γεγονότα, ομάδες τέχνης και λόγου, μουσικά δρόμενα, μικρές θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, παρουσιάσεις καλλιτεχνών, μίνι συνέδρια, happenings κ.α. Στην  κρυφή αυλή του καφέ ‘’ektos xarti’’ απρόσμενες συναντήσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις ομορφαίνουν τις μέρες και τα βράδια μας.

 • Το 2020, λόγω συνθηκών, κλείνει η γκαλερί επί της Αγ. Αντωνίου. Τελευταίο γεγονός, η ατομική έκθεση του Μανόλη Γιανναδάκη.

 • Aπό το 2006 και έως το 2020 στον χώρο επί της Αγ. Αντωνίου 26, έχουμε παρουσιάσει έναν σημαντικό αριθμό καταξιωμένων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών, ( Γιώργος Μήλιος, Βαγγέλης Δημητρέας, Γιάννης Βαλαβανίδης, Κυριάκος Κατσουράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Ζιώγας, Όπυ Ζούνη, Χρόνης Μπότσογλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιάννης Ψυχοπαιδης,  Μιχάλης Αρφαράς, Δημήτρης Ξόνογλου, Γιώργος Σκυλογιάννης, Σταύρος Παναγιωτάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Μανόλης Γιανναδάκης, Γιώργος Κατσάγγελος, Velizar Kristic, Γιώργος Τσακίρης, Νικόλας Μπλιάτκας, Έλλη Χρυσίδου, κ.α.), σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

 • 1η Ιαννουαρίου 2021 μετατρέπουμε τους διαδρόμους και τις σκάλες της κατοικίας μας σε γκαλερί, στην ίδια διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 43, όπου και  οργανώνουμε έκθεση με τίτλο ‘’ART στο Κλιμακοστάσιο’’ ως απόρροια των νέων συνθηκών. Προς μεγάλη μας έκπληξη το κλιμακοστάσιο κατοχυρώνεται ως μόνιμος εκθεσιακός χώρος στη συνείδηση του φιλότεχνου κοινού και παραμένει ανοιχτός στο κοινό 24 ώρες το 24ώρο.

 • Το 2021, μεταφέρουμε τις δραστηριότητες της γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στο ισόγειο του χώρου επί της Ελ. Βενιζέλου 43, όπου και στεγαζόμαστε σήμερα σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το art-shop της γκαλερί.

  Σημείωση:  Τυπώσαμε  100 και πλέον προσκλήσεις για αντίστοιχα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν είτε στον χώρο της γκαλερί είτε έξω από αυτόν, και 42  καταλόγους-έντυπα με την ευκαιρία  ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, ενδεικτικά  έγραψαν κείμενα οι θεωρητικοί τέχνης: Μανώλης Μαυρομάτης, Γιάννης Κολοκοτρώνης , Μαρία Κενανίδου, Γιάννης Μπόλης κ.α.

 • Αξιοποιώντας το δικαίωμα που μας εκχωρεί  η τέχνη, και με εντεινόμενη διάθεση για προσφορά, πραγματοποιήσαμε  εκθέσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα εντός αλλά και εκτός του χώρου της γκαλερί, συνεισφέροντας μέσω της τέχνης στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων.

 • Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην συνεργασία μας με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας  σε μία προσπάθεια αλληλοϋποστήριξης γεγονότων, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

 • Επίσης η γκαλερί είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες και με άλλους χώρους τέχνης εντός και εκτός πόλεως, όπως και με ανεξάρτητες ομάδες τέχνης.

  Από το ξεκίνημά μας  έως σήμερα η προσήλωσή μας στους στόχους που θέσαμε παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

  Η μεθοδικότητα, η επιμονή μας και η ειλικρινής στάση μας απέναντι στο κοινό απέδωσαν καρπούς. Από το 2006 που η γκαλερί ξεκίνησε την λειτουργία της και έως σήμερα διανύσαμε μεγάλο διάστημα σε σχετικά μικρό χρόνο. Ελπίζουμε, και ευχόμαστε ο χρόνος να δικαιώσει τις επιλογές μας.

  Το τότε εγχείρημά μας αποτελεί την σημερινή μας πραγματικότητα΄-