Την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 στιs 8:00 μ.μ., η Γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια εγκαινιάζει έκθεση τεσσάρων νέων καλλιτεχνών, των Καλογιάννη Τάκη, Καρακώστα Κώστα, Μπελημπασάκη Γιάννη και Παριανού Μαρίας, με τίτλο expresso.

Με την ευκαιρία της έναρξης των καλλιτεχνικών εκθεσιακών δραστηριοτήτων της περιόδου 2008-2009, η γκαλερί παρουσιάζει τους τέσσερεις νέους καλλιτέχνες μετά από πρόταση του αναπληρωτή καθηγητή της Χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Μανόλη Γιανναδάκη, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει : «Στους τέσσερεις αυτούς καλλιτέχνες μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι ο Καλογιάννης και ο Καρακώστας χρησιμοποιούν παλαιότερες τεχνικές με σύγχρονη νοηματική, ενώ ο Μπελημπασάκης και η Παριανού αντιπαραθέτουν νεότερες. Το σίγουρο είναι ότι και οι τέσσερεις ενδιαφέρονται κυρίως για την πλαστική οργάνωση των ιδεών τους με τόλμη και διεκδικούν όπως και πολλοί άλλο νέοι τη διεύρυνση αυτής της τέχνης, της χάραξης και της εκτύπωσης.

Η Όλγα Καραμητοπούλου, ιστορικός τέχνης, σημειώνει : «Σε μαλακές ή σκληρές επιφάνειες, πάνω σε λινόλεουμ, τσίγκο και ψηφιακές μνήμες, οι νέοι καλλιτέχνες ανατέμνουν το σώμα της πραγματικότητας και δημιουργούν νέες φανταστικές ανατομίες : συναρμολογούν πρόσωπα με καλώδια και βύσματα (Τάκης Καλογιάννης), αναδομούν το χώρο και χρησιμοποιούν το δικό τους σώμα για να αναπαραστήσουν μια ιστορία αγάπης (Γιάννης Μπελημπασάκης). Τα μέσα τους ποικίλουν : αναγλυφοτυπία (Τάκης Καλογιάννης), βαθυτυπία (Κώστας Καρακώστας), ψηφιακές εκτυπώσεις (Μαρία Παριανού), και φωτοχάραξη, photoshop και φωτογραφία (Γιάννης Μπελημπασάκης). Αιρετικές οι ανατομίες αυτές, αν ήταν μάθημα θα έμεναν στα κεφάλαια εκτός ύλης, πολύτιμες σημειώσεις στα περιθώρια, για κόσμους που ξεδιπλώνονται πέρα από την ύλη ως τα πέρατα της φαντασίας».

 

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως 20 Οκτωβρίου του 2008 και οι ώρες λειτουργίας της Γκαλερί είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-14:00.