Κάτοπτρον και άλλα…

Γιώργος Τσακίρης – Φώτης Μανδατζής

21 Μαρτίου – 26 Απριλίου 2009

Η συνέκθε ση του Γιώργου Τσακίρη και Φώτη Μανδατζή που  αισθητικοποιεί τη σχέση μας με το χρηστικό αντικείμενοεγκαινιάστηκε το Σάββατο 2009 στη Gallery Παπατζίκου στη Βέροια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα είδος σύνθεσης των ιδεών που έχουν αναπτύξει γύρω από τη λειτουργία της φύσης στο καλλιτεχνικό έργο.

Στα έργα αυτά κυριαρχεί ένας διάλογος με το φυσικό και το τεχνικό, συμβίωση του αρχαϊκού με το νέο, του συγκεκριμένου με το άγνωστο.

Τα αντικείμενα αυτά είναι παράδοξα κατά τούτο, ότι ξεκινώντας από ανατρεπτικές θέσεις ως προς το καλλιτεχνικό ιστορικό συμβάν  κατορθώνουν να το παρουσιάσουν ως τη δημιουργία ενός άλλου στυλ.

Οι δύο καλλιτέχνες συνοδοιπόροι από τα τέλη της δεκαετίας του  80 σε δρόμους και μονοπάτια του όρους Πάϊκου στη παρούσα συνέκθεση παρουσιάζουν κάτοπτρα και άλλα αντικείμενα.

Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1955 σπούδασε ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ζωγραφική-χαρακτική στη Σχολή Καλλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Διδάσκει ζωγραφική στη Σχολή Καλλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Ο Φώτης Μανδατζής γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1970 σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη  Σχολή Καλλών Τεχνών της Ρώμης και διδάσκει εικαστικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 27 Απριλίου 2009.