… όταν ο γουλιανός συνάντησε τη σουσουράδα!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 19 Απρ. – 15 Μαΐ. 2013

“Με τόσο σουσουραδισμό και γουλιανοκρατία, χάσαμε τον κομμουνισμό και τη δημοκρατία”. Ο Γιώργης Μελίκης δίνει με ένα στιχάκι το στίγμα της έκθεσης ζωγραφικής που παρουσιάζεται στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ.
Η έκθεσή του “Όταν ο γουλιανός συνάντησε τη σουσουράδα!” κουβαλά συμβολικά στοιχεία. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος και ζωγράφος εξηγεί ότι “από δημιουργίας έως συντέλειας του κόσμου πάντα υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει ένας γουλιανός, αρχηγός, παραλής, πολιτικός, εστεμμένος, κρατικός ή ιδιωτικός παράγοντας, ιερωμένος κτλ., και μια σουσουράδα, γκομενίτσα πρόθυμη και έτοιμη πάντα για όλα, με… στόχο και… όραμα! Τι συμβαίνει όμως μέσα στην απροσδιόριστη αυτή διαχρονία, όταν ένας ερωτύλος γουλιανός ενδίδει στα μεθοδικά κουνήματα μιας σουσουραδίτσας;” διερωτάται ο ζωγράφος.
Για την ακρίβεια ο Μελίκης θέτει “ένα πολιτικό ερώτημα προς μεγάλους και μια εικαστική επινόηση προς μικρούς”, όπως λέει. “Η παροχολογία και εθνική γαλαντομία του γουλιανού μέσα από τη θέση, το πόστο, τη διαχείριση και τη δύναμή του προς την σχεδόν πάντα μεταναστευτική σουσουράδα είναι οι όψεις που στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται”.