Στη νέα του δουλειά , ο Δημοσθένης Δαββέτας παρουσιάζει έργα διαφόρων διαστάσεων, ζωγραφική σε τελάρα και χαρτί.
Ο Δ.Δ στο ζωγραφικό του λόγο επιλέγει να εκφραστεί με λέξεις και εικόνες. Δηλαδή με κρυφές και φανερές παραστάσεις. Δεν τον ενδιαφέρει η figurative ή η αφηγηματική ζωγραφική. Για τον καλλιτέχνη η ζωγραφική είναι κίνηση ευαίσθητων ενσαρκωμένων υλικών στο χώρο. Κάθε πίνακας είναι συνδυασμός ποίησης, χρωμάτων και ενέργειας. Η φιλία του με μεγάλους εικαστικούς αλλά και η συνεργασία του μαζί τους (όπως Beuys, Warhol, Abramovic, Cragg, Baselitz, Basquiat, Twombly..) εμπλούτισε την τέχνη του με εικαστική τόλμη, θάρρος και διάθεση ευρηματικής ανανέωσης.
Δίπλα σε αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει η ποίηση και η φιλοσοφία. Συχνά από μία λέξη ή ιδέα ζωγραφίζει. Και το αντίθετο. Η ζωγραφική για τον Δ.Δ. είναι αναπνοή, διαλογισμός, ενέργεια, ζωτικότητα. Είναι πορεία ανεπίστρεπτη προς την αυτογνωσία.

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και performer γράφει ήδη από το 1982 άρθρα και δοκίμια για τα περιοδικά και τις εφημερίδες Art forum Art in America Art Studio, Beaux-Arts Magazine, Galleries Magazines, Liberation, Parkett, Risk στις πολιτιστικές στήλες. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας του, συμμετέχει στη σύνταξη καταλόγων και μονογραφιών σημαντικών καλλιτεχνών για Μουσεία, ενώ δίνει διαλέξεις σε Σχολές Τέχνης και Πανεπιστήμια. Από το 1996 δημιουργεί συστηματικά performances και σχεδιάζει.