Συναντηθήκαμε στο Γ’ εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Αυτές τις μέρες οι: Δόβρης Ηλίας, Κυρμακίδου Εύη, Παναγιώτου Μαρία, Παπαδοπούλου Ελένη, Πάσχου Αργυρώ, Παπαχρήστου Σουζάνα, Πετρίδου Ελευθερία και Σοφιανοπούλου Άννη, εκθέτουν στη γκαλερί Παπατζίκου.

Από την αρχή λειτουργίας της γκαλερί παρακολουθούμε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στα εικαστικά δρώμενα.  Πολλοί νέοι καλλιτέχνες έδειξαν για πρώτη φορά δουλειά τους στον χώρο της, και το εργαστήριο μας έχει μία πολύχρονη και σταθερή συνεργασία μαζί της. Η παρουσίαση της εικαστικής δουλειάς του καλλιτέχνη τον βοηθάει να εμβαθύνει στο αιτούμενο του, να δει και να επεξεργαστεί το τι συμβαίνει γύρω του, να αναζητηθεί πάνω σε τεχνικές και τάσεις.

Η κοινή αφετερία ήταν η αφορμή για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και όχι κάποιες μορφοπλαστικές ομοιογένειες που θα συνέθεταν μία κοινή εικαστική πρόταση.

Ξεκινώντας από το ίδιο εργαστήριο, ο καθένας ζει την δική του ξεχωριστή εικαστική περιπέτεια. Εκείνο που μας κάνει να συνυπάρχουμε σε αυτή την έκθεση, είναι ακριβώς ο σεβασμός και η αποδοχή αυτής της εκφραστικής ιδιαιτερότητας του καθενός μας.

Πάικο,25-2-2015

Γιώργος Τσακίρης-Καθηγητής Α.Π.Θ.

 

 

Εγκαίνια 14/3/2015 έως 14/4/2015