21 / 9 – 20 / 10 – 2007

ΒΙΚΗ ΚΟΡΑΚΑΚΗ – ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΩΛΟΣ –  ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΠΑΠΠΑ –  ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΕΡΔΑΚΗ

Αναζητήσεις είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στην Γκαλερί Παπατζίκου, Αγ.Αντωνίου 26, στη Βέροια. Η έκθεση παρουσιάζει τη δουλειά τεσσάρων νέων εικαστικών τωνΒίκη Κορακάκη, Νικόλα Λώλου, Κασσιανής Παππά και Αιμιλίας Σερδάκη οι οποίοι αναζητούν να ανιχνεύσουν τα όριά τους παρουσιάζοντας τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Τη διαμόρφωση της διαδικασίας του εμβρύου στο πρωταρχικό στάδιο και την ανατροπή της μετά από εξωτερική παρέμβαση πραγματεύεται στο έργο της η Βίκη Κορακάκη.  Η ολοκλήρωση του θαύματος διακόπτεται απρόβλεπτα, το αποτέλεσμα μοιραίο και μη αναστρέψιμο, προκαλεί συναισθήματα δέους απέναντι στο τραγικό συμβάν.

Ατέρμονο είναι ο τίτλος  των έργων του Νικόλα Λώλου, όπου σημαίνει ατελείωτο αυτό που ξεπερνά κάθε όριο, που δεν έχει τέλος. Κάθε σημείο αποτελεί και μια στιγμή στην πορεία της ιστορίας. Η συμμετοχή του ατόμου σε αυτή τη διαδικασία και ο ρόλος που διαδραματίζει στην πορεία της ζωής αποτελούν τις βασικές αναζητήσεις του καλλιτέχνη.

Η Κασσιανή Παππά ασχολείται με τη μεταφυσική απόδοση των αντικειμένων του καθημερινού περιβάλλοντος δίνοντας σε αυτά υπερμεγέθη σχήματα που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους διαστάσεις σε σχέση με το χώρο, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση της μαγείας και του παιχνιδίσματος απέναντι στο θεατή.

Η Αιμιλία Σερδάκη καταπιάνεται με την απόσταση ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι. Η αντίληψη πως ο εσωτερικός κόσμος εμπεριέχει την  αλήθεια, ίσως αποτελεί μια ψευδαίσθηση. Η ανασφάλεια του εαυτού μας επιβάλλει να επιλέξουμε που ακριβώς βρίσκεται ο πραγματικός μας εαυτός. Δίλημμα ή όχι;

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Βογιατζή.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Οκτωβρίου.

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή, 17:00 – 21:00

Τετάρτη – Σάββατο, 10:00 – 16:00